Naziv projekta: Povećanje energetske učinkovitosti poduzeća LIPOVAC-METAL d.o.o.

Kratki opis projekta: Svrha projekta je kroz izgradnju novih vlastitih kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora i provedbom mjera energetske učinkovitosti smanjenjiti potrošnju isporučene energije od minimalno 75% u odnosu na referentnu isporučenu energiju odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera. Projektom su predviđene optimalne mjere obzirom na energetske potrebe poduzeća, koje će osim energetskih ušteda i smanjenja utjecaja proizvodnje na okoliš te doprinijeti većoj energetskoj neovisnosti poduzeća, smanjenju troškova proizvodnje i posljedično većoj konkurentnosti.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Rezultati projekta će se ogledati u novim postrojenjima za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora: FN elektranom snage 33 kWp koji će smanjiti potrošnju isporučene električne energija za proizvodne procese, te sustavima dizalica toplina za potrebe grijanja i hlađenja zgrade i solarnim sustavom za pripremu potrošne tople vode (PTV), koji će ostvariti udio Obnovljivih izvora energije u ukupnoj potrošnji energije na 43,35% . Ukupno će mjere energetske učinkovitosti (obnova ovojnice zgrade, kompenzacija jalove energije, revitalizacija sustava rasvjete i sustav za praćenje potrošnje energije) i OIE (FN elektrana, dizalice topline, solarni sustav za PTV)) na zgradama poduzeća smanjiti potrošnju isporučene energije za 79,21%.

Ukupna vrijednost projekta: 2.881.212,24 HRK, iznos koji sufinancira EU: 1.646.353,92 HRK

Razdoblje provedbe projekta: 15. rujna 2020. do 15. siječnja 2023.

Kontakt osobe za više informacija: Josip Lipovac, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

https://fondovieu.gov.hr/ 

 euprojekt nextgeneration

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije - NextGenerationEU